Kjente norske skuespillere

I årenes løp har en god del norske skuespillere blitt kjent, både for det norske folk og for resten av verden. Med roller i alt fra store HBO-serier til fast plass på norske TV-skjermer i flere tiår, de norske skuespillerne er flinke til å gjøre et varig inntrykk!movie-star

Kristofer Hivju – Game of Thrones

Ja, vi nevner like godt et av de største og nyeste navnene først. Ja, det er ikke skuespilleren som er ny, det er selvfølgelig TV-serien. Hivju har derimot jobbet med film og teater i over 15 år, og hans første nevneverdige rolle var i TV-serien Fox Grønland i 2001. Karrieren har vært internasjonal, med alt fra norske kortfilmer til amerikanske storfilmer som The Thing i 2011.

Anne Marie Ottersen

Denne fruen har hatt mange kjente og kjære roller gjennom årene, og vi kan nevne Fredrikssons Fabrikk, Bryllupsfesten og Drømmeslottet. I tillegg har hun dukket opp som stemme i flere kjente tegnefilmer, som Jungeldyret Hugo og Disneys Lady og Landstrykeren. Hun vant Amandaprisen i 1986 for sin rolle i Hustruer – ti år etter.

Grethe Kausland

Hvem kan vel glemme denne lille dama, som gikk bort for snart ti år siden? Hun kapret våre hjerter i komedier og revyoppsetninger, og hun var med på flere julekalendre i tillegg til Brødrene Dal og mysteriet med Karl XIIs gamasjer. Hun var også brilliant som Solan Gundersens stemme i filmen Solan, Ludvig og Gurin med reverompa

Aksel Hennie

Utdannet ved Kunsthøgskolen i Oslo, har denne mannen utviklet seg fra en habil skuespiller i hovedrollen i Max Manus til regissør og manusforfatter. Hennie har, i tillegg til storsatsningen Max Manus, også spilt i Hodejegerne (basert på Jo Nesbøs roman) og Uno, hvor han også var regissør, i tillegg til hovedrolleinnehaver. En travel mann med ambisjoner, altså!