Kristofer Hivju

Med foreldre som også er skuespillere, var vel veien lagt opp fra tidlig av for denne flotte mannen, kanskje først kjent i Norge med en rolle i TV-serien Fox Grønland i 2001. I 2014 ble han berømmet med en svensk filmpris, Guldbaggen, for sin rolle i den svenske dramafilmen Turist.

Kulturelt viktige filmer han har spilt i

Mange av filmene Kristofer Hivju har spilt i, har nok hatt en viss kulturell status, men den største av dem alle til dags dato, er antakelig Olav, dokumentarfilmen om Olav den Hellige, hvor Hivju spilte selveste kong Olav. Filmen skildrer kongens utfordring i å kristne Norge, samt viser en del av det sosiale og kulturelle i det norske samfunnet på begynnelsen av 1000-tallet. Filmen ble delvis spilt inn på Stiklestad. Birkebeinerne er en annen av filmene han har spilt i som har rot i virkeligheten.

Andre innspillinger Hivju har gjort seg bemerket i

I 2011 kom filmen The Thing ut, en film som omhandlet en norsk forskergruppe som oppdager et utenomjordisk skip og et skummelt romvesen i Antarktis. Filmen er en fin blanding av grøss og gru, thriller og science fiction, og har fått relativt gode kritikker, til tross for det noe spesielle temaet. I filmen After Earth delte Kristofer Hivju skjermen med Will og Jaden Smith, samt australske Lincoln Lewis. Filmen ble regissert av M. Night Shyamalan, som også står bak Den sjette sansen og The Village.