Hvis kroppen ikke lystrer – få hjelp

Kroppen utsettes for mye i løpet av et liv, enten du er skuespiller, skiløper eller jobber på kontor. Slitasje og fall er en vanlig del av hverdagen, og hvis kroppen slutter å lystre er det viktig å lytte.

Identifiser problemet

Før du kan få den hjelpen du trenger må problemet identifiseres. Er det musklene eller skjelettet som ikke spiller på lag med resten av kroppen? I aktive yrker, slik som skuespilleryrket, kan både skuldrene, ryggen og hoftene få gjennomgå og trenger behandling.

En viktig del av denne behandlingen er å identifisere årsaken, og jobbe med å løse de underliggende problemene. Fysioterapi, manuellterapi og akupunktur er alternative behandlinger for muskulære problemer.

Rehabilitering og forebygging

Du må også huske å få nok hvile, slik at kroppen kan hente seg inn igjen. Gi deg tid til å bli bra igjen, og lytt til kroppen. Ikke kast deg ut på nye eventyr så fort det slutter å gjøre vondt.

Når kroppen er klar, er det også spesielt viktig med forebygging for å unngå fremtidige skader. Gåturer i skog og mark, lett styrketrening og hverdagslig mosjon er gode eksempler på dette. Det skal ikke mer til før du er tilbake og klar for rampelyset igjen.