Skandinaviske skuespillere i rampelyset

Det er liten tvil om at skandinaviske skuespillere i stadig større grad blir oppdaget av de store regissørene og manusforfatterne. Noen rykter går om at det er fordi vi har det rette utseende for hovedroller, og at vi takler den amerikanske engelsken. Men dette slår nok ikke den sterke arbeidsmoralen som foreligger blant de nordiske og skandinaviske skuespillerne.

Mads Mikkelsen

Med en 20 år lang karriere har denne mannen sneket seg inn i våre hjerter fra flere hold. Ikke bare har mannen spilt i James Bond-filmen Casino Royale og lagt stemme på Monsters Inc., men han har da også vært med i King Arthur og hatt en stemme i Kung Fu Panda. Og hvem kan vel glemme denne flotte mannens rolle i Clash of the Titans og Valhalla Rising?

Skarsgård, far og sønner

Pappa Stellan har allerede to av sine sønner med på karrierestigen, da både Gustaf og Alexander har fulgt i sin fars fotspor. Stellan har hatt store roller i Mamma Mia, Pirates of the Caribbean og Good Will Hunting, og har i mange år laget bølger på Hollywoods hav. Alexander har spilt i True Blood samt Generation Kill, så vel som Battleship fra 2012. Denne 40-åringen har vært å finne i rampelyset siden han var 8 år gammel, i 1984. Gustav har vært på scenen på ulike måter fra han var 9 år, og har en rolle som båtbyggeren Floki i TV-serien Vikings.

Jannike Kruse Jåtog

Denne morsomme damen er mest kjent for å gi stemmer til filmer fra Disney, samt sin rolle i Hotell Cæsar. Hun har i tillegg spilt i julekalender og andre TV-serier, samt Reisen til julestjernen. Aktiv siden 1991 og altså særdeles vant til å stå på scenen.